Chléb je dokonalý sytý produkt, který má spoustu kladů. Dodává energii, bezvadně zasytí,jelikož usušená zelenina v těle znovu nabobtná a skvěle chutná. Zkuste a uvidíte sami.
má sušička
takto veškerou zeleninu pomixujeme v mixéru
poté, co jsme do hmoty přidali semínka, tak ji vytvarujeme do požadovaného tvaru, který si sami libovolně zvolíme a zapneme sušičku
takto vypadá konečný výsledek
a takto na talíři
Na závěr pár rad a receptů. Nezapomeňte, že každý chleba má jinou konzistenci a potřebuje jinou dobu sušení. Vychytáte to už po druhém , třetím chlebu, nebo jestli jste zvyklí, dělat vše od oka , jako já, tak to pro vás nebude problém vůbec. Důležité také je, abyste nedělali chleba moc tenký, odhadem tak dva až tři centimetry. Užší se bude drolit a tlouštík se bude mnohem dýl sušit.
Teď pár receptů:
Chleba na obrázku: 2 červené papriky, hrst petrželky, půlka středně velké brokolice, dvě nastrouhané mrkve, pastyňák,naklíčená ředkvička, ze semínek sezam , len, dýně, slunečnice.
Chléb esejců: větší miska pšenice a žita asi 1:1, bazalka, stroužek česneku, majoránka, olivový olej, tymián, mořská sůl, cibule, kmín, mrkev, celer. Zde je krátká předpříprava. Obilí přes noc namočíme, ráno propláchneme, necháme celý den klíčit, večer propláchneme, totéž další ráno, a pomeleme v mlínku na kávu. Přidáme olivový olej , kmín a můžeme přidat trošku soli. Rozmícháme. V této podobě už můžeme chleba usušit, nebo ještě můžeme přidat zmíněnou zeleninu,nastrouhanou mrkev, kousek celeru, nakrájenou cibuli a koření. Poté klademe do sušičky a vytvarujeme až v ní, nebo si můžeme těsto i vyválet. Na vál nasypeme pšeničné klíčky, aby se těsto nelepilo, vyválíme placku, vykrájíme tvary, jaké chceme. Sušíme.
mnam mnam. vypada fakt chutne..
OdpovědětVymazatjukni na muj blog a jestli se ti libi, bud mojim followerem :)
http://she-is-the-1.blogspot.ch/
ahoj.ok..:)
OdpovědětVymazattyjo, ňam!
OdpovědětVymazat